Friet maken.

Heb je je wel eens afgevraagd hoe we onze heerlijke frietjes maken?

Onze landbouwpartners - de telers - kopen pootaardappelen die zullen uitgroeien tot aardappelplanten, waarbij elke plant veel aardappelen oplevert.

Op het juiste moment worden de pootaardappelen gelijkmatig in rijen in de grond gepoot.

De aardappelplant begint te groeien met behulp van de juiste balans van zon en water.

De zon en het water helpen om een volledig bladerdak te laten groeien om het natuurlijke proces van fotosynthese over het hele veld te maximaliseren.

Gedurende het hele proces, werken onze Agronomisten met de telers samen om het maximale uit de oogst te kunnen halen.

Zodra de aardappelen op hun best zijn, kunnen ze onder de grond worden bewaard...

…door de planten te ontbladeren en het fotosyntheseproces te onderbreken.

Als de tijd rijp is, oogsten de telers de aardappelen.

De aardappelen worden vervolgens gesorteerd en veilig opgeslagen…

…tot het tijd is om de aardappelen naar de McCain-fabriek te transporteren.

Eenmaal in onze McCain-fabriek worden de aardappelen op maat gesorteerd, met stoom geschild en snel geblancheerd in water.

De aardappelen worden daarna in frietjes gesneden, vakkundig voorgebakken en snel ingevroren.

Zodra de friet is verpakt in zakken, worden ze in de vriezer bewaard tot ze worden afgeleverd bij onze klanten.

Onze aardappelen en friet worden tijdens het hele proces regelmatig op kwaliteit gecontroleerd, waarbij veiligheid onze #1 prioriteit is.

We zijn er trots op dat onze heerlijke frietjes overal ter wereld op tafel staan.